Social Inclusion Week este un program dezvoltat si coordonat de South Dublin County Council in colaborare cu County Development Board’s Social Inclusion Network. Membrii principali sunt: South Dublin County Council, Dodder Valley Partnership, CPLN Partnership, South Dublin County Childcare Committee, Health Services Executive (HSE), Disability Federation of Ireland si South Dublin County Volunteer Centre.
Scopul acestor actiuni este de a educa cu privire la diversitate, acceptare, adaptare si de a reduce excluderea sociala si saracia. Evenimentul din perioada 4-8 Noiembrie 2012 a prezintat oportunitati si resurse necesare pentru a participa activ in viata economica, sociala si culturala. Programul a variat de la ore de dans, lectii de limbi straine, workshops si s-a bucurat de sustinerea unui numar mare de organizatii si agentii locale, printre care se numara si Romanian Community of Ireland.
Printre evenimentele organizate se afla expozitia foto Romania-peisaj, sat si oras si o sesiune de povesti de Ion Creanga pentru copii. Domnul ambasador Iulian Buga a fost unul dintre invitatii speciali prezenti in cadrul ceremoniei de deschidere.
Expozitia foto “Romania through images” s-a desfasurat in incinta County Hall Library din Tallaght pe toata perioada evenimentului (4-8 Noiembrie). Membrii organizatiei Romanian Community of Ireland doresc sa aduca multumiri fotografilor romani care au acceptat ca imaginile lor sa fie afisate in Dublin cu aceasta ocazie.
Artistii care au lasat fotografiile sa vorbeasca despre Romania sunt, dupa cum urmeaza: Cornel Pufan (FB Page: Cornel Pufan), Sorin Onisor (www.sorinonisor.ro), Andrei Iliescu (www.andreiiliescu.ro) si Casian Balabasciuc (www.casa-cu-meri.ro). RCI multumeste tuturor fotografilor amintiti mai sus pentru suport, implicare si determinare – Romania e mai frumoasa si datorita muncii lor.
Sesiunea de story-telling a avut loc Marti, 5 Noiembrie, de la orele 15:00. Voluntarii RCI au lecturat in limba engleza pasaje din povestirile copilariei scrise de Ion Creanga- “Fata Babei si fata mosneagului” si “Ursul pacalit de vulpe”. In cadrul acestui workshop de povesti romanesti au participat aproximativ 25 de copii de diferite nationalitati, insotiti de parinti si profesori.
La finalul actiunii, fiecare copil a primit cate o brosura ilustrata care cuprindea povestile citite. Pentru a intregi atmosfera romaneasca, RCI a pus la dispozitia persoanelor prezente prajituri romanesti si cornulete cu gem.
Romanian Community of Ireland multumeste tuturor pentru implicare si suport. Noi le dorim cat mai multe evenimente reusite!