Cortul demolat

🍀 Toți cei care doresc să se vaccineze ar putea primi unul până la sfârșitul lunii iunie

Tánaiste Leo Varadkar a spus că oricine dorește o programare la vaccinarea Covid-19 ar putea fi avea una până la sfârșitul lunii iunie. După cum relatează cotidianul Irish Times, dl Varadkar a prezentat perspectiva la o reuniune a partidului parlamentar Fine Gael, miercuri seară.

Surse au declarat că dl Varadkar le-a spus deputaților și senatorilor că la sfârșitul acestei luni va fi anunțat viitorul sprijinului financiar acordat de stat pe timpul pandemiei.

Unele sprijinuri ar putea fi prelungite până în anul viitor pentru sectoare precum ospitalitatea, turismul, aviația și artele, a spus el.

Se înțelege că a spus membrilor că, deși nu s-a decis nimic, sprijinul financiar nu va fi eliminat de la 1 iulie sau oriunde aproape de acel moment.

Deși ar putea fi de așteptat un boom inițial cu redeschiderea economiei, acest lucru ar putea dispărea și Guvernul nu dorește să retragă sprijinul în timp ce economia se recuperează și mulți oameni nu s-au întors încă înapoi la locurile lor de muncă, a spus el.

Alții au spus că Tánaiste a exclus în mod efectiv orice creștere a impozitului pe venit în următorii ani, după ce FMI a spus că o creștere treptată a veniturilor fiscale ar trebui luată în considerare după anul viitor, odată ce începe recuperarea din pandemie.

🍀 Un cort de nuntă demolat prin ordin judecătoresc

Un cort de nuntă ridicat într-un parc de rulote din Dublin înainte de o petrecere planificată pentru aseară a fost demolat în urma unei ordonanțe judecătorești.

Cortul a fost ridicat pe un așa numit halting site folosit de un grup de travellers în Burton Park, pe Leopardstown Street din Dublin, pentru a sărbători nunta unui cuplu căsătorit mai devreme în Co Armagh.

Părinților cuplului li s-a spus miercuri de judecătoarea Sinéad Ní Chulacháin să demoleze cortina. Ea a acordat permisiunea Consiliului Dún Laoghaire-Rathdown să angajeze un antreprenor independent care să îndepărteze cortina în cazul în care inculpații Michael și Johanna Connors refuzau să o facă ei înșiși.

Judecătoarea i-a spus, de asemenea, avocatului autorității locale Niall Flynn că va emite un ordin de restricționare a familiei Connors și a oricui altcineva care știe despre ordonanță, de la interveni în operațiunile de demolare.

Flynn, care a apărut împreună cu avocatul Liz Neary din partea consiliului local, a declarat că domnul Connors i-a spus marți unui oficial al consiliului că știe că încalcă regulile și regulamentele Covid-19, dar că petrecerea va continua indiferent de consecințe.

„Lui Liam Donovan, funcționar din administrația Consiliului, i-a fost comunicat de domnul Connors aseară că fiul său se căsătorește în această dimineață în Co Armagh, iar cortina urma să faciliteze petrecerea de nuntă cu 40 de invitați și va aceasta va avea loc”, a spus el.

Domnul Flynn a declarat pentru Curtea Civilă că, deși i s-a transmis că încalcă reglementările, domnul Connors a răspuns: „Știu toate acestea. Știu că îmi încălc regulile de închiriere, dar este nunta fiului meu și nu are alt loc unde să meargă. ”

Consiliul a primit, de asemenea, permisiunea de a difuza ordinele instanței la posturile de radio naționale, chiar dacă mirii și oaspeții lor erau în drum din Co. Armagh spre locul planificat pentru petrecerea de la ora 18:00 în Burton Park.

🍀 43% dintre lucrătorii irlandezi s-au săturat de locul de muncă de la debutul pandemiei

Potrivit unui sondaj recent, satisfacția la locul de muncă, un salariu constant și un bun echilibru între viața profesională și viața personală sunt acum mai apreciate de forța de muncă irlandeză.

Dintre acei muncitori care au recunoscut că s-au săturat de locul lor de muncă, 46% au spus că s-au simțit blocați, în timp ce 35% au spus că nu sunt plătiți suficient.

27% au citat pandemia ca fiind motivul pentru care își reevaluează alegerile de carieră, în timp ce 40% au spus că sunt plictisiți și neinspirați în munca lor.

În ciuda dificultăților de pe piața locurilor de muncă din acest moment, 41% dintre persoanele chestionate au declarat că ar lua în considerare schimbarea locurilor de muncă în acest an dacă va apărea oportunitatea potrivită, în timp ce 38% au declarat că doresc în mod activ să își schimbe locul de muncă anul acesta.

Dintre cei care caută o schimbare, 34% sunt în căutarea unui echilibru mai bun dintre viața profesională și viața personală, în timp ce 30% au decis să facă pasul și să-și caute un loc de muncă de vis.

56% dintre cei chestionați au declarat că regretă că nu și-au căutat slujba de vis.

Când au fost întrebați ce vor face pentru a-și asigura locul de muncă de vis, 64% dintre respondenți au spus că vor reveni la educație suplimentară și se vor recalifica, în timp ce 38% dintre respondenți au spus că ar fi dispuși să accepte o reducere a salariului.

În timp ce 34% au spus că se vor muta în străinătate, 25% au spus că vor renunța la a merge la petrecere, o înmormântare sau o nuntă dacă asta ar însemna că își pot asigura locul de muncă de vis.


🍀 Prețurile locuințelor au crescut cu cea mai rapidă rată din ultimii doi ani care s-au încheiat în martie – OSC

Noile cifre ale Oficiului Central de Statistică arată că prețurile locuințelor au crescut la cel mai rapid ritm în ultimii doi ani până în luna martie a acestui an.

Chiriile cresc, de asemenea, în toată țara. Pagina web de imobiliare, Daft.ie, a constatat că chiriile lunare au crescut în primele trei luni ale anului. Indicele prețurilor imobiliare publicat de OSC ieri arată că prețurile locuințelor au crescut la nivel național cu 3,7% în anul până în martie.

În Dublin, creșterea a fost de 2,5%, în timp ce în afara Dublinului prețurile au crescut cu 4,9%.

În Dublin, casele au crescut cu 2,8%, în timp ce prețul apartamentelor a crescut cu 0,7%. În afara Dublinului, prețurile caselor au crescut cu 4,5%, în timp ce apartamentele au crescut cu 10,4%.

Prețurile din Dublin au crescut acum cu 97,8% față de pragul minim din februarie 2012, în timp ce prețurile din afara Dublinului au crescut cu 90,2% față de punctul minim din mai 2013.

Prețul locuințelor noi în primele trei luni ale anului 2021 a crescut cu 2,5% față de primul trimestru al anului 2020. Prețul locuințelor existente a crescut cu 3,3%.

Volumul tranzacțiilor imobiliare este, de asemenea, mai mare, arată cifrele OSC de ieri.

În luna martie au fost înregistrate 3.951 achiziții de proprietăți la Revenue. Aceasta a crescut anual cu 9,8% și cu 23,3% față de numărul proprietăților înregistrate în februarie.

Locuințele existente au reprezentat 86,3% din aceste tranzacții. Cu toate acestea, volumul achizițiilor de locuințe noi înregistrate a scăzut cu 17,5% în martie 2020.

🍀 Un locatar din Co Kildare contestă planurile de extindere a fabricii Intel

Thomas Reid, care locuiește la 500 de metri de amplasament, a inițiat proceduri de control judiciar menite să anuleze decizia An Bord Pleanála de a acorda permisiunea pentru extindere.

El spune că fabrica se învecinează cu Valea Râului Rye și zona specială de conservare Carton, care ar putea fi afectată de emisiile din amplasament. El mai spune că decizia An Bord Pleanála a fost acordată fără a îndeplini cerințele diferitelor directive CE și ale legislației irlandeze.

El susține, de asemenea, că la etapa operațională, emisiile de mediu vor crește în ceea ce a fost descris ca o operațiune de exploatare la scară largă, care nu a fost luată în considerare în mod corespunzător.

Dl Reid spune că finalizarea proiectului va dura mai mult de patru ani; dintre care doi ani vor implica cariere de piatră și vor extinde campusul Intel de 160 de acri cu 30 de acri.

Consiliul respinge afirmațiile și declară că a fost mulțumit că dezvoltarea nu ar afecta negativ integritatea Rye River Valley / Carton SAC în raport cu obiectivele sale de conservare. Neagă că nu a fost efectuată evaluarea bazată pe cele mai bune cunoștințe științifice.

Domnul judecător Richard Humphreys a spus că va lua în considerare efectuarea unei vizite la locul respectiv.

Judecătorul a acordat mai devreme o cerere preliminară făcută de către Intel, care este o notificare parte la procedură, pentru a exclude anumite probe din caz, deoarece acestea nu au fost ridicate cu Consiliul în timpul unui recurs împotriva deciziei Consiliului Județean Kildare de a acorda permisiunea.

În 2015, domnul Reid a câștigat un caz al Curții Supreme care împiedica utilizarea ordinelor de cumpărare obligatorii pentru ferma sa de 29 de hectare, Hensor House.

Cazul continuă astăzi.

🍀 Condițiile de călătorie între Irlanda și România 

Călătoria din România în Irlanda

Toți pasagerii care sosesc în Irlanda, indiferent din ce țară vin inclusiv România, vor trebui să prezinte un test Covid-19 negativ făcut înainte de sosire. Măsura a intrat în vigoare de la data de 16 ianuarie.

Testul negativ de tip PCR trebuie făcut în termen de maxim 72 de ore înainte de sosirea în Irlanda.

Cei care sosesc din România în Irlanda, trebuie să-și restricționeze circulația timp de 14 zile chiar dacă au prezentat un test negativ la sosire. Cu toate acestea, perioada de restricționare poate fi redusă dacă persoana face dovada unui rezultat negativ la un test efectuat la cel puțin cinci zile după sosirea în Irlanda.

Exista scutiri de la cerința de a prezenta un test negativ la intrare pentru anumite grupuri, precum lucrătorii din transportul internațional și membrii Garda care sunt în timpul unei misiuni sau își exercită anumite atribuții de serviciu.

Călătoria din Irlanda în România

Potrivit Hotărârii Nr. 15 din 5.03.2021 a CNSU, Irlanda NU este inclusă pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, pentru persoanele care sosesc în România din Irlanda NU este necesară prezentarea unui document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și NU se aplică măsura carantinei.

ATENȚIE: În cazul în care călătoria presupune tranzit printr-o țară care se regăsește pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat va fi solicitat un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.

De asemenea, în cazul în care vă deplasați terestru spre România trebuie ținut cont de prevederile specifice fiecărui teritoriu/zonă de tranzit.

Vă rugăm să vă informați asupra condițiilor valabile la momentul călătoriei dvs, întrucât Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat este actualizată periodic.

Sursa: MAE.ro