🍀 Cea mai caldă zi a anului înregistrată înainte de un weekend torid
Met Éireann a confirmat că vineri a fost cea mai fierbinte zi a anului până acum, temperatura cea mai mare înregistrată anul acesta fiind în Co Roscommon. Serviciul meteorologic irlandez a spus că în Mount Dillon mercurul a urcat la 27,1 grade, vremea frumoasă urmând să dureze până în săptămâna viitoare.
Ziua de astăzi va începe cu ceață în unele zone, dar se va curăța rapid, aducând cer senin și soare în toată țara.
În timp ce oamenii merg pe plaje, RNLI îndeamnă membrii publicului să fie atenți în jurul apei.
În timp ce temperaturile de pe uscat pot crește în următoarele zile, temperaturile apei vor rămâne scăzute, astfel încât înotătorilor li se reamintește să aibă o grijă deosebită.
🍀 Există temeri că Irlanda ar putea ajunge la 2.000 de cazuri pe zi până la sfârșitul lunii iulie
Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a avertizat în Seanad cu privire la creșterea „explozivă” a infecțiilor cu covid. Se teme că Irlanda ar putea avea până la 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi până la sfârșitul lunii, pe fondul unei creșteri mai devreme decât se aștepta, creștere cauzată de varianta Delta, o creștere „excepțională” mai ales în rândul tinerilor.
Ministrul Sănătății, Stephen Donnelly, a avertizat ieri în Seanad cu privire la „creșterea” numărului de cazuri. El a declarat pentru publicația Irish Times că modelarea de către Echipa Națională de Urgență a Sănătății Publice (Nphet) arată „o gamă largă de cazuri pentru sfârșitul lunii iulie, maximul fiind de aproximativ 2.000 de cazuri pe zi”.
O altă sursă guvernamentală a declarat că pragul de 2.000 de cazuri pe zi ar putea fi de fapt încălcat mai devreme de sfârșitul lunii. În timp ce sursele au afirmat că legătura dintre cazuri, spitalizări și decese ar fi mai slabă decât în creșterile anterioare, aceasta a intensificat accentul pe cursa dintre vaccinare și varianta Delta. Revenirea la nivelurile de presiune din ianuarie asupra asistenței medicale nu este justificată, dar sursele politice sunt din ce în ce mai îngrijorate cu privire la impactul infecțiilor asupra spitalelor – în special în rândul celor nevaccinați.
Dacă cazurile ar atinge 2.000 pe zi, internările în spitale ar putea fi de aproximativ 40 pe zi, cu patru până la cinci decese, arată cifrele Coaliției.
Surse au declarat că graficele care arată creșterea în rândul tinerilor de 16-18 ani sunt „verticale”. Prof. Philip Nolan, membru al Nphet, a declarat că creșterea cazurilor în această grupă de vârstă a fost „excepțională”, în timp ce ratele în rândul tinerilor între 19 și 24 de ani cresc, de asemenea, rapid.
🍀 34 de țări scoase de pe lista de carantină hotelieră obligatorie
Cuba va fi adăugată pe listă de marțea viitoare.
Treizeci și patru de țări au fost scoase de pe lista de carantină hotelieră obligatorie pentru călătorii care sosesc în Irlanda începând de vineri, a anunțat ministrul Sănătății, Stephen Donnelly.
Între timp, Cuba va fi adăugată pe lista statelor desemnate pentru carantină hotelieră obligatorie. Miscarea referitoare la Cuba se aplică și persoanelor care sosesc în Irlanda care au tranzitat prin Cuba în ultimele 14 zile. Restricția va intra în vigoare marți, 20 iulie, la ora 04:00.
Țările care au fost eliminate de pe lista obligatorie de carantină sunt: Afganistan, Angola, Bahrain, Burundi, Capul Verde, Costa Rica, Republica Dominicană, Ecuador, Egipt, Eritreea, Etiopia, Guyana Franceză, Guyana, Haiti, Kenya, Kârgâzstan, Lesotho , Malawi, Maldive, Mongolia, Nepal, Oman, Panama, Filipine, Qatar, Ruanda, Somalia, Sri Lanka, Sudan, Tanzania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Venezuela, Zambia.
Oricine călătorește în Irlanda ar trebui să verifice cele mai recente informații referitoare la țara de origine pe gov.ie.
🍀 Aviva Stadium va găzdui finala Europa League 2024 după ce a pierdut jocurile Euro 2020
STADIONUL AVIVA DUBLIN va găzdui finala Uefa Europa League din 2024. Asociația de Fotbal din Irlanda [FAI] a confirmat știrea într-un comunicat în aseară.
Aceasta va veni în Irlanda pentru a doua oară de când Lansdowne Road a găzduit finala Europa League, în 2011, când Porto a învins pe Braga cu 1-0 într-o finală portugheză.
Este o veste binevenită după ce Dublinul a fost pierdut statutul de oraș gazdă pentru Euro 2020 din cauza restricțiilor Covid-19, meciurile care urmau să aibă loc pe stadionul Aviva fiind mutate în altă parte.
Declarația FAI de aseară spune: „Asociația de Fotbal a Irlandei este încântată să anunțe că, în urma discuțiilor din Londra, Comitetul Executiv al UEFA a acordat stadionului Aviva din Dublin, organizarea finalei Europa League din 2024.
🍀 Ancheta după ce două avioane s-au ciocnit pe pista aeroportului Dublin
O anchetă asupra incidentului a fost lansată de Autoritatea Aviației Irlandeze, potrivit unor rapoarte.
Un avion American Airlines (AA) încărcat cu pasageri a intrat în contact cu aripa unui avion Aer Lingus parcat, atunci când a efectuat o manevră de tip „pushback” înainte de o decolare planificată.
Pasagerii de la bordul zborului către Philadelphia au fost debarcați după incident.
Un purtător de cuvânt al AA a declarat: „La 16 iulie, zborul American Airlines AA723 din Dublin (DUB) către Philadelphia (PHL), un avion Boeing 787-8, a suferit daune în timpul împingerii înapoi, când vârful aripii din dreapta a luat contact cu un avion parcat din apropiere .
„Toți pasagerii de la bord au fost debarcați și s-au întors la terminal, fără a fi raportate răni. Aeronava a fost scoasă din funcțiune pentru întreținere.
‘Oferim cazare peste noapte clienților noștri și le rezervăm din nou zboruri alternative cu plecare mâine. Mulțumim membrilor echipei noastre pentru profesionalism și ne cerem scuze clienților noștri pentru neplăceri ”, a spus purtătorul de cuvânt.
Autoritatea aeriană irlandeză a confirmat că a fost lansată o anchetă asupra incidentului.
‘Suntem conștienți de un incident care a implicat un avion pe aeroportul din Dublin în această dimineață. Acest incident este investigat de Unitatea de Investigare a Accidentelor Aeriene (AAIU), o divizie a Departamentului Transporturilor. Nu avem alte comentarii în acest moment ”, a spus un purtător de cuvânt.
🍀 Condițiile de călătorie între Irlanda și România
Călătoria din România în Irlanda
Toți pasagerii care sosesc în Irlanda, indiferent din ce țară vin inclusiv România, vor trebui să prezinte un test Covid-19 negativ făcut înainte de sosire. Măsura a intrat în vigoare de la data de 16 ianuarie.
Testul negativ de tip PCR trebuie făcut în termen de maxim 72 de ore înainte de sosirea în Irlanda.
Cei care sosesc din România în Irlanda, trebuie să-și restricționeze circulația timp de 14 zile chiar dacă au prezentat un test negativ la sosire. Cu toate acestea, perioada de restricționare poate fi redusă dacă persoana face dovada unui rezultat negativ la un test efectuat la cel puțin cinci zile după sosirea în Irlanda.
Exista scutiri de la cerința de a prezenta un test negativ la intrare pentru anumite grupuri, precum lucrătorii din transportul internațional și membrii Garda care sunt în timpul unei misiuni sau își exercită anumite atribuții de serviciu.
Călătoria din Irlanda în România
Potrivit Hotărârii Nr. 15 din 5.03.2021 a CNSU, Irlanda NU este inclusă pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat.
Astfel, pentru persoanele care sosesc în România din Irlanda NU este necesară prezentarea unui document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 și NU se aplică măsura carantinei.
ATENȚIE: În cazul în care călătoria presupune tranzit printr-o țară care se regăsește pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat va fi solicitat un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării.
De asemenea, în cazul în care vă deplasați terestru spre România trebuie ținut cont de prevederile specifice fiecărui teritoriu/zonă de tranzit.
Vă rugăm să vă informați asupra condițiilor valabile la momentul călătoriei dvs, întrucât Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat este actualizată periodic.
Sursa: MAE.ro