🍀 Guvernul urmează să anunțe astăzi data redeschiderii tuturor puburilor
Astăzi se așteaptă ca Cabinetul să finalizeze data la care toate puburile se pot redeschide, lucru care se va întâmpla cel probabil la sfârșitul lunii.
Anunțul vine după ce publicani, au protestat ieri în fața birourilor unor miniștri guvernamentali.
Vor lua în considerare o serie de date în perioada 14-28 septembrie.
Proiectul de orientări guvernamentale, care a fost elaborat împreună cu Fáilte Ireland, a fost distribuit reprezentanților industriei weekendul trecut. În general, sunt aceleași cu cele impuse pentru pub-urile în care se servește mâncare.
Acestea includ păstrarea datelor clienților în scopul urmăririi contactelor și a intervalelor de timp care sunt limitate la 1 oră și 45 de minute, acolo unde poate fi menținută o distanță fizică de 1 metru. Cu toate acestea, intervalele de timp de 105 minute nu ar fi o cerință în cazurile în care distanța fizică de 2 metri poate fi „strict menținută”.
🍀 Purtarea măștii recomandată chiar și pe stradă în Dublin
Experții medicali au făcut apeluri pentru o utilizare mai largă a măștilor, în special pe străzile aglomerate din Dublin, întrucât un număr tot mai mare de persoane sunt trimise pentru testarea Covid-19.
Măștile sunt în prezent obligatorii în magazine și în mijloacele de transport în comun, iar consultantul în boli infecțioase, dr. Jack Lambert, spune că regula ar trebui extinsă pe străzi în aer liber.
Recomandarea vine deoarece un număr mare de cazuri de virus au fost raportate în Dublin în ultimele zile, medicul șef în funcție, dr. Ronan Glynn, a emis un avertisment special pentru Dublin aseară.
Dr. Maitiu O’Tuathail, GP din Dublin, a declarat că dacă nu este posibilă distanțarea socială, ar trebui folosită o mască: „Dacă mergi pe Grafton Street și sunt sute de oameni în jurul tău și nu poți menține un metru între tine și alte persoane , cred că este rezonabil să porți una. ”
Trebuie evaluat de la caz la caz și, de asemenea, dacă mergeți pe Grafton Street și intrați și ieșiți din magazine, este mai ușor să lăsați masca pe față oricum.
Medicul a spus că purtarea forțată ar trebui evaluată de la caz la caz: „Este obligatorie în interior, dar cred că în exterior, în general ar trebui să putem menținem spațiu între noi și ceilalți. Ar putea fi dificil în centrul orașului, dar cu siguranță în Dublinul suburban sau în Irlanda rurală, putem menține distanța socială foarte ușor. Așadar, aș spune că trebuie evaluat de la caz la caz și, de asemenea, dacă mergeți pe Grafton Street și intrați și ieșiți din magazine, este mai ușor să vă lăsați masca pe față oricum.”
Directorul executiv al HSE, Paul Reid, a declarat că au avut loc 70.000 de teste de laborator, în timp ce HSE a avut ieri peste 13.000 de recomandări pentru testare – mai mult decât dublu în orice zi săptămâna trecută.
Reid a spus că este clar că virusul se răspândește și îndeamnă oamenii să fie atenți.
🍀 O femeie (30 de ani) este a doua persoană arestată ca parte a unei investigații privind presupuse acte de corupție la un birou legal de stat
O femeie (30 de ani) a fost arestată ieri dimineață ca parte a unei investigații privind presupuse practici corupte la un birou legal de stat.
Ea a fost arestată de Garda de la Biroul Național pentru Criminalitate Economică din Garda (GNECB), desfășurată în cadrul Operațiunii Lakefront de către detectivi de pe lângă Unitatea Anticorupție din GNECB din Co Kildare.
Aceasta este a doua arestare efectuată în cadrul acestei anchete în curs.
A fost arestată pentru infracțiuni contrare actelor de prevenire a corupției și a fost transportată la Naas Garda, unde este în prezent reținută în conformitate cu secțiunea 4 din Legea privind justiția penală din 1984.
Duminică, un bărbat (50 de ani) a fost arestat în cadrul aceleiași anchetei.
A fost arestat pentru infracțiuni contrare actelor de prevenire a corupției și a fost transportat la Leixlip Garda Station, unde este în prezent reținut în temeiul secțiunii 4 din Legea privind justiția penală din 1984.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Garda, investigațiile sunt în desfășurare.
🍀 Google renunță la planurile de închiriere de birouri din Dublin Docklands
Google a abandonat planurile de a închiria spații de birouri în Docklands din Dublin pentru 2.000 de angajați.
Compania globală de tehnologie a confirmat rapoarte că leasingul nu va continua.
În octombrie anul trecut, Google a purtat discuții pentru a închiria „birouri” de ultimă generație, lângă cheile sudice ale Dublinului.
Clădirea de șapte etaje de pe locul vechiului birou de sortare An Post din Cardiff Lane a fost raportată ca fiind viitorul loc de muncă a până la 2.000 de angajați ai firmei.
Cu toate acestea, Google a declarat pentru RTÉ News că acest plan a fost acum abandonat, confirmând un raport lansat de Bloomberg conform căruia gigantul tehnologic nu va continua cu închirierea spațiului care acoperă 202.000 de metri pătrați.
În iulie, Google și-a extins politica de lucru de la domiciliu până în vara anului viitor.
Decizia companiei de a abandona planurile pentru spațiul de închiriere va concentra probabil atenția asupra cererii de spații de birouri din capitală, deoarece mulți angajați continuă să lucreze de la distanță.
🍀 Unitățile de terapie intensivă nu pot face față unui alt val de Covid-19
Există o vulnerabilitate gravă în centrul sistemului nostru de sănătate
Abilitatea noastră ca țară de a îngriji pacienții bolnavi critici din unitățile de terapie intensivă (UCI) a fost pusă în evidență în timpul pandemiei Covid-19. Ventilatoarele și „capacitatea suprasolicitată” au devenit subiecte obișnuite de conversație. Pe măsură ce ieșim din reorganizarea spitalelor, reorganizare axată pe Covid-19, rămânem cu o vulnerabilitate gravă în centrul sistemului nostru de sănătate.
Covid-19 a avut, fără îndoială, un impact major asupra vieții și mijloacelor de trai. Peste 1.700 de pacienți din Irlanda au murit în spitale și în case de îngrijire din întreaga țară. Mulți alții au suferit leziuni pulmonare severe și vor necesita săptămâni și luni de reabilitare pentru a reveni pe picioarele lor.
În plus față de măsurile de distanțare socială, răspunsul spitalelor și al personalului nostru medical a atenuat o parte din suferința și decesul cauzate de boală. Direcționarea resurselor către UCI ne-a permis să îngrijim în mod satisfăcător un număr semnificativ de pacienți cu afecțiuni critice, cu cazuri severe de Covid-19. Acest lucru a salvat, fără îndoială, multe vieți.
Ratele de mortalitate publicate de UCI din Italia, Regatul Unit și Statele Unite sunt mai mari decât aici în Irlanda – cel puțin 30 la sută dintre pacienții cu Covid-19 admiși la UCI în aceste țări au murit. Ratele mortalității în Marea Britanie au fost extrem de ridicate pentru pacienții care au primit ventilație mecanică invazivă în UCI – mai mult de 50% – comparativ cu alte țări. În Irlanda, am văzut o rată a mortalității de 20,2% la pacienții cu Covid-19 admiși la UCI, conform datelor de la Centrul de Supraveghere a Protecției Sănătății, date corecte la 1 august.
Apariția multor cazuri în aceste alte țări, cazuri concentrate într-o perioadă scurtă de timp a dus spitalele dincolo de capacitate. Creșterea mare a pacienților cu Covid-19 cu insuficiență respiratorie a dus la lipsa ventilatoarelor în țări precum Italia și SUA.
Germania și Italia au avut rate similare de infecție cu Covid-19, dar rate de mortalitate drastic diferite. O analiză a Harvard Business Review a arătat că în Germania până pe 20 iunie, 4,7% dintre pacienți au murit, comparativ cu 14,5% dintre pacienții din Italia. Încercările de a explica această disparitate indică capacitatea ICU. În timp ce ambele țări au avut focare majore, Germania a avut mai multe paturi ICU pe cap de locuitor pe măsură ce a început pandemia (48,7 față de 8,6 paturi la 100.000 de locuitori), iar un registru național al paturilor ICU i-a permis să prevină supraîncărcarea locală prin relocarea rapidă a pacienților. Un studiu realizat de Spitalul Careggi și Universitatea din Florența a analizat ratele de mortalitate în diferitele regiuni ale Italiei și a constatat că disponibilitatea resurselor de asistență medicală, în special paturile de UCI, ar putea reduce fatalitatea Covid-19.
Numărul de paturi
Până la 440 de pacienți care suferă de Covid-19 au fost internați până acum în terapie intensivă în spitalele irlandeze. Numărul de paturi la terapie intensivă în Irlanda a crescut cu 39%, de la 255 la momentul inițial la 354 de paturi în vârfului pandemiei, potrivit Biroului Național de Audit Clinic. Cu toate acestea, la vârful primului val, sistemul de sănătate al Irlandei a fost împins aproape până la punctul său de colaps, iar spitalele din zona metropolitană a Dublinului au transformat secții întregi în unități de terapie intensivă pentru a-și extinde capacitatea.
Cazurile de Covid-19 în Irlanda au crescut în ultimele câteva săptămâni, fără o creștere a admiterilor la terapie intensivă. Testarea sporită și utilizarea aplicației Covid Tracker au dus la detectarea unui număr mai mare de cazuri ușoare. A existat o creștere a cazurilor în special la tineri, despre care se știe că sunt mai puțin susceptibili de a necesita admiterea la UCI. Desigur, tinerii nu sunt invulnerabili la moarte din cauza Covid-19, iar consecințele pe termen lung ale infecției neletale cu Covid-19 sunt necunoscute, dar potențial semnificative. Ceea ce este clar este că o epidemie în rândul tinerilor se va scurge în mod inevitabil la clasele de vârstă mai înaintată, unde ratele de boală critică și mortalitatea sunt mult mai mari.
Sistemul nostru nu ar putea trata în mod eficient un val mai mare, în special unul care afectează în mod disproporționat grupurile vulnerabile, cum ar fi casele de îngrijire medicală, iar abordarea „în creștere” a îngrijirilor ICU este suboptimă și nesustenabilă. Redistribuirea personalului dintr-o zonă a spitalului în alta are impact asupra capacității de a oferi îngrijire non-Covid-19.
Chirurgia electivă, de exemplu, a fost redusă semnificativ în timpul pandemiei. Un studiu publicat în British Journal of Surgery de CovidSurg Collaborative, estimează că peste 28 de milioane de operații în întreaga lume au fost anulate sau amânate din cauza întreruperii cauzate de Covid-19.
Îngrijirea intensivă în afara unităților dedicate de terapie intensivă de către personalul intensiv, dar neexperimentat, duce la o scădere a calității îngrijirii pacienților la ICU, mortalitate crescută pentru pacienții cu Covid-19 și non-Covid-19 și un impact copleșitor asupra tuturor celorlalte activități din spitale.
Pentru a ne asigura că putem oferi pacienților noștri, celor care suferă de Covid-19 și altor diagnostice, îngrijirea intensivă de clasă mondială pe care o merită, noi, ca țară, ar trebui să insistăm să investim în infrastructură și personal pentru a le furniza.
Articol The Irish Times.