🍀 Dublin a urcat pe locul 11 în topul celor mai scumpe orașe în care să locuiești din Europa

Dublin a urcat în clasamentul orașelor scumpe și este acum al 11-lea cel mai scump oraș european în care să locuiești, conform ultimelor cifre date publicității. Chiriile ridicate înseamnă că Dublin se situează acum înaintea unor orașe precum Amsterdam, Viena și Munchen.

Dublin a urcat un loc până pe locul 11 în Europa în comparație cu anul trecut și a trecut pe locul 37 la nivel global, comparativ cu locul 43 ocupat anul trecut.

Geneva este cel mai scump din Europa, în timp ce Londra este pe locul 3, Paris pe 8 și Luxemburg pe 10, restul orașelor din primele zece sunt orașe scandinave și alte orașe din Elveția.

Sondajul a constatat că prăbușirea turismului a însemnat chirii mai ieftine în orașe precum Reykjavik, oraș pe care Dublin l-a depășit în clasament.

La nivel global, Hong Kong este cel mai scump oraș, urmat de Tokyo și New York, deși raportul a constatat că prețurile mai mici ale petrolului au scăzut și costul vieții în aceste orașe.

Pe lângă costurile de cazare, sondajul compară produsele din coșul de cumpărături și a constatat că o ciocolată de 100 g costă 2,17 EURO în Dublin, comparativ cu 1,77 EURO în Londra.

🍀 Un anunț de închiriere de pe daft.ie a provocat furie online

Piața imobiliară din Dublin a atins un nou nivel aberant ieri, după ce un anunț care prezenta o magazie de lemn din curtea unei case, ca fiind de închiriat cu 1200 de euro pe lună.

“14.400 de euro pe an pentru a dormi pe un pat de lemn într-o magazie din lemn fără încălzire centrală.”

Proprietarul magaziei a postat un anunț pe Daft.ie și pe Rent.ie prin care cerea 1.200 € pe lună pentru a locui într-o magazie de lemn din Tallaght.

Anunțul a fost eliminat de pe ambele site-uri, dar nu înainte ca un potențial chiriaș să fi prezentat anunțurile pe Twitter, descriindu-l ca fiind “incredibil de scandalos”.

Postarea a atras diferite comentarii, unii oameni spunând: „Nu e chiar așa de rău ”Sunt doar 14.500 de euro pe an.” În timp ce unii au considerat că prețul și amenajările de locuit erau „acceptabile în climatul actual”, majoritatea celor care au comentat, erau revoltați. Cu actuala criză a locuințelor din Dublin și din întreaga țară, mulți ar putea înțelege de ce un pat într-o magazie era considerat un studio și chiar mai mult de atât, de ce unii chiar ar lua în considerare închirierea magaziei.

O persoană a spus: “Aș închiria dacă mi-aș permite chiar și jumătate din magazie. Nici măcar jumătate nu-mi permit, așa de rău este. Cum am ajuns aici?

🍀 O femeie Roscommon a furat de la clubul social al companiei pentru a plăti vacanțe de lux

O femeie care a furat peste 20.000 de euro din clubul social al companiei și de pe cardul de credit al companiei a cheltuit banii pentru vacanțe de lux și excursii la cumpărături, a auzit un tribunal din Dublin.

Nicola Henry (32 de ani) era secretara clubului social Johnson & Johnson când și-a scris 37 de cecuri, falsificând semnăturile colegilor săi.

Ea a primit în total 17.326 de euro din 27 dintre aceste cecuri, bani pe care i-a cheltuit în vacanțe de lux în Australia, Sri Lanka și Dubai, precum și în restaurante, excursii la cumpărături și tratamente de înfrumusețare, a auzit Curtea Penală a Circuitului Dublin. Celelalte 10 cecuri nu au fost încasate, deoarece nu erau suficienți bani în cont.

Nicola Henry, manager de birou al companiei cu sediul în Tallaght, a fost suspendată când furturile au ieșit la iveală. Dar a continuat să cheltuiască încă 3.233 EURO folosind cardul de credit al companiei, a declarat în fața instanței detectivul Garda Kevin Bowen.

După ce a fost acuzată, Henry „și-a îngropat capul în nisip” și nu s-a prezentat la mai multe chemări în justiție, ducând la emiterea de mandate de arestare pe numele ei, a spus avocatul apărării. A fost ridicată luna trecută și plasată în arest.

Nicola Henry, din Carrownegh, Kiltoom, Co Roscommon, s-a declarat vinovată la trei capete de acuzare de furt și două acuzații de tentativă de furt de la clubul social al companiei Johnson & Johnson între aprilie 2014 și septembrie 2015. De asemenea, a pledat vinovată la două capete de acuzare de uz de fals între acele date.

Au fost luate în considerare încă 65 de acuzații privind rechizitoriul. Henry nu are condamnări anterioare, o sentință fiind așteptată în martie anul viitor.



🍀 Adepții teoriilor conspirației anti-mască au montat afișaje electronice pe drumuri în toată Irlanda

Un număr de afișaje de tip LED au fost observate în toată țara pe marginea drumurilor, afișând mesaje anti-mască.

Semnele mari afișează teorii precum „Testele COVID sunt frauduloase”, „RTE este virusul” și „HSEului nu-i pasă de sănătatea ta”. Acestea au apărut în diferite locații din toată țara, de la Tralee la Dublin.

După ce un videoclip cu un mesaj afișat în Howth, co. Dublin a fost distribuit pe Twitter, un număr de alți utilizatori au confirmat că au văzut afișaje similare și în alte locuri din Irlanda.

„Tralee Garda a scos imediat semnul”, a răspuns un utilizator care a văzut afișajul de tip LED pus în Tralee. „Același semn era pe Clonliffe Rd. săptămâna trecută, poate migrează spre nord pentru iarnă ”a scris un glumă un alt utilizator. Un al treilea a comentat că a văzut semnul în fața Balrothery Inn din Fingal, co Dublin.

Aceste semne sunt doar unul dintre numeroasele proteste ale adepților teoriei conspirației anti-mască, care cred că pandemia coronavirusului este o farsă. Chiar luna trecută, un grup mare de protestatari au început o periculoasă demonstrație anti-mască în Luas, în Dublin. Protestatarii au călătorit de la stația Heuston la stația Jervis Street înainte de a coborâ din tram.

Potrivit Garda, protestatarii „s-au angajat într-un comportament indisciplinat și ofensator față de ceilalți pasageri”.

De-a lungul pandemiei din acest an, Garda s-a confruntat cu grupuri mari de protestatari care au cerut oamenilor să nu mai poarte măști în public, insistând, fără dovezi, că este o metodă de control guvernamental.

🍀 Trei ani de închisoare cu suspendare pentru o mamă înfuriată care a încercat să lovească cu mașina două adolescente

O mamă a patru copii care a condus mașina cu viteză pe un trotuar, încercând să lovească două adolescente care au atacat-o pe fiica ei de 14 ani, a primit o pedeapsă cu închisoare cu suspendare de trei ani.

Judecătorul Keenan Johnson a declarat că acuzata, Mary Lawrence, a luat „legea în propriile sale mâini” după ce a fost enervată de modul în care Garda s-a ocupat de cazul în care era implicată fiica ei.

Lawrence (38 de ani) din Ardagh Lodge, Prospect Woods, Longford, s-a declarat vinovată de o acuzație de periclitare când a condus mașina Volkswagen Passat pe trotuarul de pe Harbour Street, Mullingar, Co Westmeath, pe 25 martie 2018.

Curtea Penală a Circuitului Mullingar a auzit marți că una dintre cele două fete a trebuit să sară peste un zid pentru a evita să fie lovită, în timp ce cealaltă s-a acoperit în spatele unui stâlp. Înainte de a părăsi scena, Lawrence a strigat: „O să vă omor! Sunteți moarte! Mă duc la închisoare pentru voi! ”

Lawrence a negat inițial implicarea în incident atunci când ulterior a fost arestată de Garda și a introdus o declarație de vinovăție cu puțin timp înainte de începerea unui proces cu jurați la începutul acestui an.

Garda Sheila Heaphy a declarat că Lawrence a susținut ulterior că fiica ei de 14 ani a fost atacată și agresată de cele două fete din Mullingar cu două săptămâni înainte de incident. Martorul a spus că Lawrence a luat legătura cu Garda, dar a fost nemulțumit că problema a fost tratată cu prudență.

Curtea a mai auzit că Lawrence a fost, de asemenea, acuzată de o infracțiune de ordine publică rezultată dintr-un incident între ea și membrii familiei extinse a uneia dintre fete, în octombrie 2018, când acuzata avea asupra ei un cuțit.